Opruimcoach Charlotte 

Veelgestelde vragen

"Ik ben bang dat ik spullen moet weggooien waar ik later spijt van krijg."
Jij bepaalt wat blijft en wat weg mag. We kunnen focussen op opbergen en soms heb je gewoon nog iets meer tijd nodig om te bepalen of je iets wilt houden of niet. We overhaasten niets. Ik help je alleen om keuzes te maken.

"Moet het in huis een hele grote rommel zijn?"
Nee, zeker niet. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt of 1 kast of 1 kamer aan te pakken. Omdat een kast of een kamer nét niet efficiënt is ingericht en je telkens niet de tijd of zin kunt vinden om er grondig doorheen te gaan. Een frisse blik van een professional biedt nieuwe inzichten.

"Hoe werkt een afspraak?"
We bespreken eerst wat de meest logische plek is om te beginnen. Vervolgens neem ik het voortouw maar jij houdt de regie.
Eerst zoeken we uit. Daarna kijken we of je kasten en kamers anders kunt inrichten en organiseren. Zodat het voor jou gaat werken en jouw spullen beter tot hun recht komen. Als blijkt dat er veel spullen weg kunnen, help ik mee om hiervoor een goede bestemmingen te vinden.

 "Ik schaam me voor de rommel in mijn huis"
Er zit vaak een emotionele kant aan opruimen. Schaamte, machteloosheid, ergernis, het gevoel tekort te schieten zijn allemaal emoties die daarbij niet helpen. Ik kom in heel veel huizen en ik snap heel goed hoe dingen uit de hand kunnen lopen. Ik help je graag om weer ruimte te krijgen in je huis en in je hoofd. Ik oordeel absoluut niet en ben discreet. 


Contact